TractorFan update: Eenvoudiger foto's uploaden

Nog zo'n 75.000 foto's en dan gaat TractorFan door de grens van 1 miljoen tractor foto's heen! Met (de afgelopen 5 jaar vrij constant) zo'n 25.000 nieuwe foto's per jaar duurt het nog wel even voordat we dit aantal halen, maar 1 miljoen is dan ook echt een gigantisch aantal en al heel veel meer dan ik ooit had gedacht.

Een van de mooie dingen met betrekking tot deze foto's is dat ze bijna allemaal zijn geordend op merk en type. Al 16 jaar doen mensen dit trouw en ik ben iedereen daar enorm dankbaar voor. Dit maakt deze website redelijk overzichtelijk.

Toch belet het verplicht op moeten geven van merken en types veel mensen ook om leuke foto's te delen. Want is zo wel veel meer werk om foto's te delen, vooral wanneer met het juiste type niet kan vinden.

Daarnaast worden er door het verplichte karakter ook vaak foto's in de verkeerde mapjes geplaatst.

Daarom is het vanaf nu niet langer verplicht om merk + type op te geven. In plaats daarvan moet je dan wel zelf een titel + beschrijving opgeven.Daarmee wordt het ook mogelijk om andere soorten foto's te delen, zoals foto's van gereedschap, onderdelen en al het andere wat enigszins gerelateerd is aan tractoren.

In het overzicht "Nieuwste foto's" blijven vooralsnog alleen foto's weergegeven worden die wel goed ingedeeld zijn. Daarnaast is er een los overzicht bij gekomen: Ongeordende foto's

Daarnaast kan iedereen meehelpen om foto's te verplaatsen en nieuwe merk en types voor te stellen met de nieuwe, verbeterde verplaatsfunctie die veel "oude" leden nog wel kennen.
tinus

Reacties

+3
mbvaltra
Quote:
Daarnaast is er een los overzicht bij gekomen: Ongeordende foto's

Komen deze foto's nog wel op de homepagina als ze net geplaatst zijn? Hier zitten namelijk nog wel eens interessante foto's bij met een mooi verhaal. Het zou zonde zijn als deze niet meer op de homepagina komen.
+3
Tinus
@mbvaltra Ja, daar staan ze nog gewoon tussen. En als ze mooi verhalen / discussies bevatten dan kunnen ze ook uitgelicht worden in het lijstje met topics / discussies.
+1
oldtimergek
Ik zie nu hele partij foto's in ongeordend. Terwijl gewoon merk en type bekend is. Je krijgt nu een enorme map met ongeordend maar dat zal wel de bedoeling zijn met het nieuwe systeem. En in overzicht moet je nu ongeordend opvragen anders zie je ze dus niet.
oldtimergek
@Tinus dit systeem werkt voor geen meter. Je kunt niet meer op merk of type zoeken. Alles zet ie onder ongeordend. Voor als eerst plaats ik maar geen foto's meer.
+1
pekkerietfan
@oldtimergek Even goed kijken. Ik had zowel een titel opgegeven als het merk ingevoerd. Dan komt de foto inderdaad standaard in ongeordend terecht. Als je gewoon enkel een merk invoert zoals dat voorheen gebeurd dan komt die wel in de juiste map terug. Eigenlijk zou je titel puur moeten kunnen invoeren op het moment dat je geen type nummer weet of het echt iets ongeordends betreft.
oldtimergek
@pekkerietfan ik zou niet weten wat ik bij titel in moet vullen.
oldtimergek
@pekkerietfan wat ik ook probeer hij blijft in ongeordend terug komen. Dus ik plaats helemaal niks meer. van TF kon je mooi op merk en type alles terug zoeken, dat is dus gebeurd nu.
oldtimergek
Selecteer in ieder geval het juiste merk en type van deze auto en geef een leuke beschrijving. Ik plaats helemaal geen foto van een auto. Maar staat wel in de tekst boven blokje wat je invult.
+2
Tinus
Lijkt er op dat er een paar bugjes in zaten, ik denk dat ze nu zijn opgelost!
+1
oldtimergek
@Tinus volgens mij werkt het weer goed.
+6
SJB533
En nu moet iedereen nog leren de juiste namen in te voeren en verder te kijken in een eventuele mogelijke andere map...
+2
1046
@SJB533 preciesssss. Dat dus
Jotke
Uhm...🤔

Leuk die skelter maar meer dan 20 keer?
Jotke
Gaat iets nog niet helemaal goed. Ik voeg 3 verschillende foto's toe en uiteindelijk staan er 3 dezelfde. Ook als ik vervolgens 2 van de 3 verwijder en opnieuw toevoeg staat opnieuw 2 keer die ene die ed er al op stond er weer op...
Jotke
@Jotke

...
Pieter Buren
Dit klopt ook niet helemaal:
Pieter Buren
@Pieter Buren is trouwens een foto in de map 'ongeordend'.
SJB533
@Pieter Buren
En nu staat hij er anders
Pieter Buren
@SJB533 kijk dat is service👍🏻
Pieter Buren
@SJB533 het is toch nog niet helemaal goed. Die foto van de mixer van @sybren komt ook niet voorbij als ik op 'nieuwste foto's' klik. Zit ook in de map 'ongeordend'.
+1
erik9831
@Pieter Buren bij nieuwste foto's, daar staan al de foto's die 'correct' zijn geplaatst. Wanneer deze niet correct geplaatst staan, zijn ze niet terug te vinden bij 'nieuwste foto's'.

Wanneer jij het type wel kent, kan je een aanbeveling doen om deze te verplaatsen.
Pieter Buren
@erik9831 maar als ik ze niet eens zie, hoe kan ik dan een aanbeveling doen?
Die mixer kwam toevallig als topic langs 'mixen: doe het goed of doe het niet'. Dat topic is nu weg en die mixer staat nu weer in een andere map.

Ik vind persoonlijk dat de 'ongeordend' foto's ook bij 'nieuwste foto's' langs moeten komen.
erik9831
@Pieter Buren in dit topic lees je er alles over ... 😉 tractorfan.nl/topic/293075/
+1
Pieter Buren
@erik9831 ik snap wel hoe je die aanbeveling moet doen, maar dan moet ik wel eerst de foto gezien hebben. Die mixer en die county zag ik toevallig via een andere knop, maar ik ben bang dat ik ook een aantal foto's uit de map 'ongeordend' gemist heb terwijl ik door de 'nieuwste foto's' scroll...
+1
sybren
@Pieter Buren ik snap er ook niet zoveel van, waarom zou je niet nieuwe merken/ types zelf mogen plaatsen? Er zijn zat mede tf' ers die eventuele spelfouten oid kunnen corrigeren.
Jotke
Quote Reactie van @sybren:
@Pieter Buren ik snap er ook niet zoveel van, waarom zou je niet nieuwe merken/ types zelf mogen plaatsen? Er zijn zat mede tf' ers die eventuele spelfouten oid kunnen corrigeren.

Dat zou kunnen als het zo terug zou worden met 3en verplaatsen. In theorie zou dat moeten kunnen als iedereen er netjes mee om gaat maar ik weet nog hoe het toen was. Er kwamen toen ook veel dubbele types enz voor.

Meer admins zou dan beter zijn.

@SJB533 kan nooit in z'n eentje alles keuren.
+3
SJB533
Nog even een dingetje: de originele plaatser van de foto kan met een paar klikken ook gewoon de foto plaatsen in de juiste map, mits aanwezig. Dus niet overal hoef je een suggestie voor te doen, als je zelf de foto hebt geplaatst. En het heeft ook geen enkel nut, om voor 1 type 30 foto's een suggestie te geven. 1 foto is genoeg, om dat nieuwe type aan te maken. (Ja, heb ik net nog even getest met iemand die geen admin is) Het betekent dus niet, dat als er een nieuwe manier is, de oude direct wegvalt...
Jotke
Quote Reactie van @SJB533:
de originele plaatser van de foto kan met een paar klikken ook gewoon de foto plaatsen in de juiste map, mits aanwezig. Dus niet overal hoef je een suggestie voor te doen,

Kweet het, was het zelf ook effe vergeten eerder vandaag.

PS: Je hebt pb.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!