Fendt 415 - remmen

slecht doserende en sterk naar links trekkende remmen bij losse traktor soms hevig trillen
fendt 415

Reacties

rubenv
teveel met een te zware en slecht geremde aamhanger gerede
Payton
remmen versleten waarschijnlijk.
bertus
fendt 415,

je moet dan je remmen opnieuw laten afstellen door de dealer dan remt die weer zoals het hoort
keeko
Kijk eens naar de hevel aan de linker remcilinder (boven op de eindaandrijving). Deze is van de handrem (zit kabel aan vast) en wil wel eens vastroesten. De hevel moet met de hand (met enige kracht) bewogen kunnen worden, waarna die weer terug veert. Handrem eraf uiteraard.
Gaat deze te stug of staat deze vast, zijn waarschijnlijk ook je remschijven krom getrokken. Dit is te controleren door beide wielen van de grond te krikken en handmatig te verdraaien (en vergelijken) bij draaiende motor (4wd uit).
Als de linker kant aanmerkelijk stugger gaat, moet de linker as eraf om de schijven te vervangen.

Iedere Fendt Vario (4,7,800 serie) bezitter doet er goed aan om vuil rond om de remcilinders regelmatig te verwijderen, om vastroesten te voorkomen. Rechter remhevel heeft handrem verklikker en kan op het dashbord waargenomen worden als dit zich voordoet. Linkerzijde heeft dit niet, wat helaas (in een enkelgeval) tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!