John Deere 3020 - John deere 3020

De oliepomp is van de tractor geweest en sindsdien kan ik niet meer sturen en doet de hefinrichting het niet meer.De pomp is inmiddels gereviseerd en teruggeplaatst,maar helaas,de pomp werkt blijkbaar niet . Iemand een idee wat er gaande kan zijn???? voor zover ik weet moet zo'n pomp toch nergens ontlucht worden dacht ik.Toch???????
stanneke055

Reacties

jo845xl
Ontluchten !!!!!!!!!!! Verleden week nog meegemaakt met mijne inter , alles gemonteerd en starten maar geen olie . Het beste is om zo kort mogelijk bij de pomp ( perskant )iets los te draaien .
jd4020slepper
olie pomp onder het hef deksel even nieuwe o ringen er in en hij doet het weer
ramrod
- Haal de dikste buis aan de linker zijde die vanaf achteren door de framebalk eens los en kijk of er olie komt.

- Op de plunjerpomp zit (ik weet niet altijd) een kraan die je handmatig open en dicht kunt draaien, waarmee je de pomp uitschakelt. Is deze niet geaktiveerd?
JD3010
@ramrod Is even een andere vraag, maar ik het weleens wat gelezen over een soort terugslagklep in die dikke leiding waar je het over hebt. Weet je daar misschien iets van? Het zou voorkomen dat de olie weg zou lopen. Bij mijn 3010 duurt het na het starten een tijdje voordat het stuur juist reageert.
ramrod
@JD3010
Mijn 4020 heeft het zelfde verschijnsel, vooral na langere stilstand. Na het starten laat ik altijd zo snel mogleijk het koppelingspedaal los, zodat de vulpomp in de achterbrug gaat draaien. Dan gaat het op zich wel goed.
Die terugslagklep weet ik zo niet, zou kunnen, maar het is ondertussen 10 jaar geleden dat ik daar mee bezig ben geweest.
JD3010
@ramrod Daar ben ik ondertussen ook achter gekomen, dat ik de koppeling niet ingetrapt moet houden. Bij mij is het ook als die een tijdje heeft stilgestaan. Ik rij er niet zo veel mee.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!