Honderden spijkers verpesten maisoogst, vandaal slaat wéér toe

Opnieuw zijn agrariërs in het buitengebied van Maasbommel het slachtoffer geworden van vandalen. Dinsdag werden er op twee akkers bij de Dijkgraaf de Leeuwweg en de Sluissestraat honderden spijkers gevonden. Die waren door het mais gestoken.



Door de spijkers kan de oogst als verloren worden beschouwd. 'Er is weer voor duizenden euro's schade aangericht', zegt Sjoerd Smits van loonbedrijf Smits & De Kleijn. Hij heeft geen idee wie het op de boeren gemunt heeft.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Nieuwsgrazer

Reacties

de jonge
Als ze de gekken vinden die dit en met die balen hebben gedaan hebben mogen ze ze om mij de spijkers in die lui slaan. dit moet door een groep zijn gedaan wat daar allemaal gebeurt. het hele gebied daar zo dronken als een aap voeren dan worden ze wel losslippig en willen ze stoer praten,zo kom je er vanzelf achter
verwijderd
de jonge
@gator855 oooooooo jawel hoor,dat weten ze juist donders goed,dat is de ellende
+1
Sjon
Dit is geen kwajongensstreek maar regelrechte sabotage. In deze omgeving zijn vorige week ook al 150 foliebalen op het veld vernield.
+14
casev
Hoe erg ook, volgens mij kan je dit beter stil houden. Dat soort idioten steekt elkaar aan, net als zelfmoord, wat nooit in de media komt
+1
ken-adams
@casev Als er geen reactie komt houden ze er wel mee op want dan heeft hun actie in hun ogen niets uitgehaald.
verwijderd
de jonge
@gator855 dat klopt maar dat wil niet zeggen dat ze niet weten wat ze doen,dat weten ze juist donders goed, dit zijn heus geen kleine
kindertjes geweest die aan het spelen waren hoor. dit moet een groepje geweest zijn,en zouden die niet weten wat ze hebben gedaan en wat de gevolgen zouden zijn?? echt wel
verwijderd
de jonge
@gator855 laten we het er maar op houden dat dit soort mensen niet eens 2 in een rij hebben. hardstikke mesjogge
+1
kanniewaarzijn
Klootzakken!
aad3040
Het is niet goed te praten wat er hier gebeurd is maar een verhaal heeft altijd 2 kanten, er zal in het verleden heus wel wat voorgevallen zijn om tot deze actie over te gaan. Maar de media brengt andere (gekken) mensen op ideeen, jammer dat het zo gaat.Hoop alleen niet dat dit bij dezelfde veehouder is gebeurd.
jan-reitsma
Het verhaal is nu toch al de wereld in. Breng dan ook gelijk alles maar de media in, des te meer aandacht er aan besteed wordt. Ben wel benieuwd wie het eigenlijk zijn. Blij(voor hun) dat ze hier zijn, weet wel wat ik gedaan had als ik ze tegen gekomen was
walker1
In Maas en Waal loopt ergens een gestoorde gek rond. Nu die spijkers, vorige week 150 hooibalen de folie en touwen doorgesneden en in het voorjaar in 2 boomgaarden honderden fruitbomen omgezaagd. Die moet daar 's nachts telkens toch wel meerdere uren mee bezig geweest zijn.
+2
echte844
Het vermoeden bij mij is dat er iemand jaloers is op een vee houder of loonwerker en hem zo dwars wil zitten. Je kunt bij de plaatselijke ijzerwaren winkel na vragen wie er de laatste tijd een grote hoeveelheid 5 duimers gekocht heeft want zo te zien zitten ze er nog geen maanden in.
Wilbert
@echte844 is nooit te bewijzen...
echte844
@Wilbert Klopt is kort door de bocht.
jan-reitsma
@Wilbert Voor wie zou je het moeten bewijzen? Denk dat je het beter zelf aan kunt pakken ipv aangifte te doen
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Wilbert:
is nooit te bewijzen

je moet ergens beginnen, en bij CSI weet ik waar en flikken ergens in nederland zouden ze dit ook zo doen. En die lossen alles in een uurtje op
pieta
@Wilbert Maar als je nou wel een verdachte vindt dmv aankoop van de spijkers dan kunnen de puzzelstukjes wel een keer in elkaar gaan vallen.
erik9831
Een hakselaar kan metaal detecteren, kan hij zulke nagels ook opmerken of zijn die nagels te klein ?
+2
Wilbert
@erik9831 laten we nu niet hier precies gaan opschrijven wat er wel of niet gedetecteerd wordt. Mensen die weten hoe en wat weten dat wel. Hoeft niet de hele wereld te weten.
Fendt926Driver
@Wilbert te laat .......
erik9831
@Wilbert Staat veel meer dan dit op Tractorfan ... 😉
+3
Fendt926Driver
@erik9831 de hakselaar met metaal detector pakt feiloos elk stukje ijzer eruit.
Dus ook 5 duims spijkers. Ook 2 duims. Zelfs 2cm prikkeldraad
flupke 1
@Fendt926Driver Ja maar dan moet je elke keer de hakselaar uit
om die spijkers er tussen uit te vissen 😉
en dat een paar honderd keer op een perceel
Zaten die spijkers over het hele perceel verspreidt of in een bepaald gebied ?
Als ze in een bepaald gebied zitten dan kun je er nog omheen maaien
pietjepuk
@flupke 1 je moet toch kunnen zien waar iemand gelopen heeft in de mais.
oanejorrit12
@pietjepuk je kunt niet zien waar iemand gelopen heeft..
pietjepuk
@oanejorrit12 als ik hier wel eens een honderd meter de mais in loop om te kijken en ik loop terug zie ik toch duidelijk voetsporen staan.
oanejorrit12
@pietjepuk ja voetsporen zie je wel. Maar dan zou je het hele perceel door moeten denk ik
komelker 2
Koeien laten aan het voerhek deze spijkers liggen.
Noorderling
@komelker 2
Hele maisplanten laten ze ook liggen. Het zal vroeg of laat toch door de hakselaar moeten, daar ontstaat het probleem voor de hakselaar en de koe.
+1
echte844
Het is allang bekend dat een groepje vrijwilligers met metaaldetectoren voor de hakselaar uit zal gaan om zoveel mogelijk spijkers op te sporen.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!