Knikmops 130, foto van eicher4048driver

Knikmops 130 maisoogst

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
+4
eicher4048driver
Al lang had ik het idee in mijn hoofd een klepelmaaier om te bouwen om vooraan de knikmops te hangen om kleinere stukjes gras en begroeiing te kunnen maaien. Zo had ik al eens een Amazone gekocht met opvangbak en vleugelmessen om om te bouwen maar deze heeft jaren in de hoek gestaan. In december kwam ik dan deze muthing tegen in zo goed als nieuwstaat. Deze klepelmaaier van Duitse makelij is op alle vlakken mooi en degelijk afgewerkt en uitgerust met lichte, vrij scharnierbare hamerklepels.

Voor de aandrijving is er op de klepelmaaier een tandwielmotor met voorzetlager gekomen. Op de knikmops heb ik de extra functie die er op zat voor een vacuümunit naar voor gelegd en elektrisch gemaakt met een tuimelschakelaar voor de olietoevoer van de maaier. Verder is er dan nog een lekolieaansluiting opgebouwd en een zwaardere hydropomp.

De maaier zelf is lichtjes hermaakt. Loopwielen korter op de machine gezet, aanbouwsysteem gemaakt met vrije ophanging zodat de maaier de bodem kan volgen. Kleine sideshift cilinder erop zodat de maaier 25cm naar buiten kan zodat er wat kort langs/tussen palen en grachten kan gemaaid worden.

Enkele weken was het dan zo ver, bij wat droger weer (droger als het nu momenteel hier is) de eerste test kunnen doen. Resultaat valt me niet tegen.

Zodra de aanpassingen in de verf gezet zijn plaats ik nog wel eens een foto.

Reacties

+1
Fast Eddy
Mooi bedacht.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
30
WEERGAVES
17
BATTLES
MEER FOTO'S