Deutz-Fahr Agrotron 100, foto van deutz431dx

Deutz-Fahr Agrotron 100 maisoogst

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
+5
deutz431dx
Op deze foto is Mts Schiphorst- Kijk In De Vegte (dalfsen) × actief met een Deutz-Fahr Agrotron 100. Vanochtend de mais gehakseld. Vanavond de eerste vracht perspulp erover, morgen de 2e en dan zand erop in de net aangelegde sleufsilo. Na dik 40 jaar werd t tijd voor vernieuwing.

Reacties

J asper
Waarom perspulp erboven op ipv eronder??🙈
dutchgamer
@J asper gewicht denk ik? Wij doen er wel eens aardappelvezels op.
deutz431dx
@J asper vooral gewicht bovenop. Mij is geleerd dat het droge onderin en het vochtige bovenin. 1 stuk mais was wat verdroogd dus die zit onderop. Plus als de pulp onderin zit wordt t nogal een gladde bedoeling voor de loonwerker. Heb liever dat ik zelf iets moet martelen zodat hun vlot kunnen werken.
+1
J asper
@deutz431dx Als er iets wil schimmelen is het perspulp hier tenminste 🙈
+1
CaseCS130
@J asper ze doen het hier in de buurt ook altijd bovenop.
J asper
@CaseCS130 Oké dan zal dat daar wel goed gaan, mais hebben we nooit afkloppen geen last mee maar die perspulp🙈 Met bult zetten hebben ze ook hekel aan perspulp eronder. Maar ik heb hekel aan die smerige blauwe schimmel🙈
cb6520
@J asper wil dat zo slecht inrijden dan? Ik heb in duitsland wel perspulp in een bult gezet met jcb 435 shovel
J asper
@cb6520 Kunnen er met silagiwagens slecht over.
cb6520
@J asper kun je dan niet er voor legen en met shovel of trekker er op schuiven
J asper
@cb6520 Ja dat doen ze ook, eerst een wagen of wat mais er met shovel over heen drukken zodat er een dikke laag over ligt. Dan wil het wel.
CaseCS130
Werkt altijd mooi als de vloer weer glad is en het voer weer tussen de muren past 😀
deutz431dx
@CaseCS130 hadden nooit wanden gewoon alles op kuilplaten. Maar na 40 jaar zijn machines nogal groter geworden en dan functioneren platen van 6m zonder wanden niet echt optimaal meer. Zelf met de kleinere machines wou het opzich wel goed maar de loonwerker kon alleen de zijkanten nog aanrijden...
CaseCS130
@deutz431dx Ja die schaalvergroting is in 40 jaar wel flink door gegaan. Bij ons niet anders hoor, ook wel wat moeite om dat hele grote spul goed ruimte te bieden. Zeker omdat we voor voersnelheid eigenlijk niet te brede silo's kunnen.
dx11
Quote Reactie van @deutz431dx:
hadden nooit wanden

Zonder de silo omlaag te praten, ziet er netjes uit, maar waarom een formaat gekozen waarbij het er meteen aan alle kanten alweer uitpuilt? Was een halve meter hoger zo veel duurder? Of geen ruimte om hem 8 meter langer te maken?

Sleufsilo is een dure hobby, maar als ze er liggen wil je ze nooit meer kwijt
+1
cb6520
@dx11 dit is precies mooi toch, kan het water ook mooi weg. Mijn maisbult is lager als de muur en dan krijg je in de winter een drek bende met grond op de bult omdat het water niet weg kan komen
dx11
@cb6520 het lijkt er al flink vooruit te komen. Hier geen voor en achtermuren, dus het water kan altijd weg.

Hier destijds van 3 kuilbulten naar 2 silos gegaan. Leek fantastisch, maar na 3 jaar alweer veel te klein natuurlijk. Kan best bij andere boeren anders gaan, kan ook best dat ze hier zeggen als hij te klein is zetten we er 8 of 12 meter bij aan, geen idee
bart-spies
@dx11 Hier in de buurt geen grond op de kuil, dat scheelt ook een hoop gedoe
dx11
@bart-spies hier ben ik daar ook helemaal vanaf gestapt gelukkig
CaseCS130
@dx11 Hoe heb je het nu met de kanten dan Jan? Wij kuilen altijd boven de wand en dan de kanten vastleggen met grond, maar blijft een kloteklusje.
dx11
@CaseCS130 Wandfolie tot ruim op de grond, en bovenop ook een paar meter de kuil op. Daarover gewoon de folie en het beschermkleed met grintslurven rondom, en bovenop autobanden. Bij zowel gras als mais
casejxu
Quote Reactie van @dx11:
beschermkleed

Net als bij ons. Alleen wij hebben dik tentzeil boven over. Stroken van 5m "diep" en dan van links naar rechts. Zandslurven trekken ze mooi strak en op de naden wat vrachtauto banden.
+1
deutz431dx
De wanden zijn aan 1kant 44m en andere kant 48m hoogte is 1.25. dan staat er een kapschuur. Mooiste was iets langer maar dan wordt t nogal krap met indraaien dus vandaar. Hoogte tja. Dat is voor iedereen anders qua optimaal. Misschien had hoger beter gepast. Achteraf is makkelijk praten natuurlijk.

(klik om te vergroten)

+1
dx11
@deutz431dx ja indraai moet niet te krap idd. Zeker als de bult stijler en hoger wordt is die ruimte heel fijn. T ziet er netjes uit zo

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!