
Massey Ferguson 7718 maisoogst
Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!
Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.
Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!
Lid worden is heel eenvoudig!
Loonbedrijf den Engelsman in actie. Een mooie zaaimachine die net zaaiwerk af kan leveren. Ik begreep van de chauffeur dat hij 300 kg druk op elk element kan zetten. In combinatie met zo'n zware fronttank met 1200 kg kunstmest er in (er past geloof ik 2.000 kg in) Rij je meer op de voorwielen dan op de achterwielen. Recht rijden met gps is dan ook niet erg strak gelukt. Nu staat de maïs al een paar dagen boven en het viel mij mee dat we daarvoor bij de huidige droogte niet voor hoefden beregenen. In 2020 hebben we het maisland kort na zaai nog lichtjes geegd met onze getrokken Steketee Maxisprint. Zo lag de grond optimaal voor een goede werking van de onkruidbestrijdingsmiddelen. Dat hebben we nu niet gedaan en ik vind het eigenlijk wel jammer. Het resultaat is toch wat minder netjes.
Ik meen dat we 11 zakjes nodig hadden voor 88.000 zaden op 10,25 hectare. De zaaimachine was er om 7 uur, 20 minuutjes koffie tussendoor en om 12:30 reed hij weer weg
Op zo'n manier zaai je dan 25 hectare op een dag denk ik. De hakselaar van deze loonwerker neemt met zo breed als de zaaimachine mee, maar rijdt niet in hetzelfde spoor denk ik. De hakselaar staat wel wat breder op de bandjes.
Laatste reactie
Reacties
(klik om te vergroten)
Overigens, net als de meeste andere oogstmachines die niet tussen de rijen door hoeft, staat ook een hakselaar op hele brede banden die vaak nog wel iets buiten de 3 meter komen. En wordt er zelden op de bestaande sporen gelet.
Verschil met andere zaaiers is dat deze de zaaitankjes onder luchtdruk heb, dus deksel moet goed dicht anders zie je het vliegen