Massey Ferguson 5713, foto van reinder-mf

Massey Ferguson 5713 maisoogst

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
reinder-mf
Bieten- en uienland klaarleggen afgelopen dagen met een Massey Ferguson 5713 en Tulip kopeggen + Rumptstad Terracompactor.

Reacties

valmet6400power
Daar is het een mooie trekker voor denk ik? Niet lomp zwaar en toch wat vermogen onder de kap 😄
reinder-mf
@valmet6400power ja zeker een geweldige trekker voor verplegingswerk. Voor grondbewerking zoals frezen past de versnellingsbak niet helemaal maargoed daar kunnen we mee leven. Trekkertje weegt ca 5 ton en je kunt er alles mee. T scheve neusje is met spuiten of loofklappen ook perfect
mf 6150
@reinder-mf
Dyna 4 bak?
+1
reinder-mf
@mf 6150 dyna 6 ligt hier in
mf 6150
@reinder-mf
Super bakken👌 waarom past ie niet helemaal met frezen?
reinder-mf
@mf 6150 ben er niet kapot van. Tussen 2,5 en 5 km per uur heb je te weinig mogelijkheden en je moet schakelen tussen 1F en 2A. Dat is niks. Geef mij de oude Dynashift of tegenwoordig de Dyna VT maar. Dyna 6 tijdperk wel wat gehad 😂
mf 6150
@reinder-mf
Daar kan ik je zeker geen ongelijk in geven, maar voor trekwerk liever een dyna6 dan een vt😋
+1
reinder-mf
@mf 6150 zolang je binnen de groep kunt blijven is het wel prima. Van 2F naar 3A hetzelfde, niks waard
mf 6150
@reinder-mf
Ik zet die draaiknop vaak op speed, dan kun je doorschakelen zonder dat knopje in te drukken. Even het gas eraf en je rolt zo door
rommert14
@reinder-mf de 3a is ongeveer dezelfde versnelling als de 2d volgensmij
reinder-mf
@rommert14 dat zou wel kunnen, alleen dan kun je niet even terugschakelen op de kopakker. Kortom een waardeloze bak 🙈
+1
rommert14
@reinder-mf nouja dat is maar net waar voor je hem gebruikt natuurlijk
PieterA
Is het nodig om 2x te koperen of is dit gewoon jullie standaardcombinatie in het voorjaar? Hier valt het winterland gewoon allemaal aan poeier dit jaar.
valmet6400power
@PieterA
Het is of nodig of je kunt nu sneller rijden. Als je hem toch hebt staan.. Wij gaan straks met bieten zaaien ook een kopeg voorop hangen om bovenstaande. Kun je de voorste de koppen er een beetje af laten slaan en dan hoeft de achterste het fine te tunen. En je kan dan harder rijden 😄
PieterA
@valmet6400power Het ligt wel een beetje aan je grondsoort of je harder kunt rijden. Op lichte grond zul je juist zachter gaan, maar dat zal Reinder niet hebben, want dan zou hij geen terracompactor en niet zulke relatief smalle wielen hebben.
valmet6400power
@PieterA
Als het lichte grond was dan was de kopeg voorop inderdaad niet nodig geweest. Maar ik heb geen idee waar in het land hij zich bevindt.
+2
reinder-mf
@valmet6400power @PieterA ik zit aan de andere kant vd dijk 😉
Qua fijnheid van de grond kan de kopeg wel uit dit jaar op de lichte percelen maar de vlakkende werking is perfect en idd dan kan je wat sneller rijden.
Rij op 650 banden en samen met de terracompactor kan ik het zo mooi egaal aandrukken. Percelen lopen van 20 tot 45% afslibbaar ongeveer. Prachtig zaveltje als het mooi is maar gemene grond als het tegenzit. Erg laag OS en kalkgehalte.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
16
WEERGAVES
16
BATTLES
MEER FOTO'S