Claas Jaguar 830, foto van JohnDeere5720

Claas Jaguar 830 maisoogst

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
JohnDeere5720
Foto van een Claas Jaguar 830, met een 6 rijer Kemper bek voorop. Op de mooiere dagen deden we tussen de 10 en 15Hectare hakselen.

Op dit perceel waren proefstroken aangelegd met verschillende soorten maïs. De ras op de foto zat op een opbrengst van 80Ton nat product per Ha met een Ds van 33 a 34%. Dit was ook het grootste aandeel van de maïs oogst.

De massa was gemeten met een voer mengwagen met meetinrichting onder de pijp.

De opbrengst was verbazingwekkend aangezien deze in de zomer is kapot gehageld met hagelstenen van 25mm doorsnee, de kolf zat er toen nog net niet in. (Dit kwam uit de lucht zetten terwijl het gewoon 23graden buiten was).

Reacties

930triplemaaier
Beste mais
om gek van te worden als je hakselpiloot bent...
JohnDeere5720
Quote Reactie van @930triplemaaier:
om gek van te worden als je hakselpiloot

De hakselpiloot was gelukkig al ''gek'' haha, beste man ooit.
Maar klopt wel, constant een vallende muur van maïs voor je, en verder als een halve meter zie je niks. En ineens is de kop akker er al.
+1
catfan55
Hele knappe mais! Ik heb dit najaar ook 10 proefvelden van 10 acre per stuk gehakselt. Onze hakselaars hebben opbrengst & vocht meting en brengt dat in kaart via trimble software. Geeft heel mooi beeld voor proefvelden en waar percelen goed, en minder goed presteren waarnaar ze de mest gift kunnen aanpassen. opvallend was de best lijken de mais vanuit de hakselaar (zowel door het raam & het trimble scherm) de slechtste gehalten had na voeranalyse. De Pioneer 7213 en 7202 scoren hier altijd het beste op de prairies qua voer analyse.

hoeveel ton was dat per dag? Wij deden vaak 15-1600 ton in de mais / dag toen we nog 830’s hadden
JohnDeere5720
Quote Reactie van @catfan55:
Onze hakselaars hebben opbrengst & vocht meting en brengt dat in kaart via trimble software

Werkt super mooi, loonwerker hier heeftsinds 2 jaar NIR van JohnDeere. Bemesten en opbrengsten willen ze allemaal aan elkaar gaan koppelen.

Dat is raar, waar zou dat in kunnen zitten dat daar dan toch minder voederwaarden in zitten?

Ton per dag weet ik zo gauw niet meer, als we van die 80Ton maïs 12 Ha deden zal het een 960ton zijn. Maar dit zijn dan dagen van 11:00 tot 20:00 (zolang het mooi weer was, met regen op komst was het tot half 1snachts door). Zal bij jullie wel even meer tempo achter zitten.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
3
WEERGAVES
1.134
BATTLES
MEER FOTO'S