Deutz D7206, foto van Gjvanlaar

Deutz D7206 maisoogst

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Gjvanlaar
Van de week eerste maïs gehakseld. Een aantal banen door de maïs heen om zo de haspel er door heen te trekken. Ondanks de grond al erg droog was zat en toch nog behoorlijk vocht in de plant en kolf. Goede hoop dat we nog een redelijke maïs opbrengst hebben.

Reacties

mike_v
Is dat goedkoper/economischer dan die paar planten beschadigen?
Gjvanlaar
@mike_v we hebben hier in de buurt diverse stukken gezien waar de maïs volledig plat ligt nadat het kanon er doorheen is geweest en niet meer overeind komt. En omdat er al sws een maistekort is hebben wij daarom bewust dit gedaan zodat ook deze maïs goed benut wordt.
mike_v
Te kort @Gjvanlaar? Geen voorraad van afgelopen jaren dan? Een eenmalige slechte opbrengst moet je normaal toch kunnen opvangen met je voorraden?
Gjvanlaar
@mike_v ja te kort ja, de laatste maiskuil is al open gemaakt. Daarmee gaan we het net redden totdat deze maïs gehakseld is. En aangezien de maïs slecht is dit jaar en we vorig jaar ook niet een optimale opbrengst hadden zullen we moeten bijkopen of een andere vervanger vinden.
+1
Fendt926Driver
@mike_v waarom zou hakselen duurder zijn?
het moet er toch af.
als de kuil vol zit zeg je toch ook niet rij die laatste ha maar plat dat is goedkoper dan hakselen
Een ander voordeel van banen eruit hakselen is dat het kanon geen last heeft van de anders platte mais. Anders heb je kans dat het kanon ergens blijft haken
Gjvanlaar
@Kleine loonwerker inderdaad, van de week lag er hier ook eentje recht omhoog te spuiten.

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
9
WEERGAVES
22
BATTLES
MEER FOTO'S