Claas Jaguar

willemk
Dit is een v8 mercedes motor (om 442 la), wat kan de reden zijn dat die rookt uit twee cylinders. De verstuivers en brandstofpomp zijn gereviseerd. Het blok is doorgemeten en de compressie en olie druk zouden binnen de norm zijn. Oliedruk 6 bar.
dx11
Quote Reactie van @willemk:
De verstuivers en brandstofpomp zijn gereviseerd. Het blok is doorgemeten en de compressie en olie druk zouden binnen de norm zijn
als dit daadwerkelijk allemaal goed is, dan zou alleen de kleppen overblijven zou ik zeggen, want ik neem aan dat er nu geen koelvloeistof in zit, en anders zou dat bij een koude motor nog niet zo roken.
dx11
Deze motor zit er trouwens toch nog niet zo lang in? Mais al aan kant, of moeten jullie nog beginnen? Of nu met een andere hakselaar bezig?
willemk
@dx11 he jan, probleem is opgelost. Heb de motor teruggebracht en ze hebben die twee zuigers en cylinderkoppen vervangen. Nu doet die het goed. Inderdaad was de vorige motor nog niet zo lang geleden gereviseerd. Turbo was echter de oude en die is van de zomer kapot gelopen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de motor toen iets te weinig olie gehad. Nu hebben we een gewone drukmeter in de cabine zitten. Tijdens hakselen hebben we nu 5 tot 5.5 bar en met warme motor en stationaire toeren zakt die naar de twee.

Uitbouwen ging trouwens al in record tijd. 1.5 uur met 4 man. Inbouwen iets langer 5 uur met 3 man.
willemk
@dx11 We hadden twee weken terug willen beginnen. De mais kon nog wachten maar verschrikkelijk veel zwijnen en elanden in de mais. Van de 70 ha ligt er zeker 7 plat. Ik heb een verbod gekregen om naar het land te gaan, omdat dat slecht zou zijn voor mijn bloeddruk. Heb jij je mais er al af?
dx11
Quote Reactie van @willemk:
Uitbouwen ging trouwens al in record tijd. 1.5 uur met 4 man. Inbouwen iets langer 5 uur met 3 man.

Haha al doende leert men.

Quote Reactie van @willemk:
Heb jij je mais er al af?

Ja, ik wilde nog wel wachten, maar mn vader en mn broertje wilde het er af hebben. Mais zag nog redelijk groen, maar ging vanzelf nu. Maar goed dat het wel is doorgezet daarna al ruim 100mm water gehad

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
jmos
Bij de montage de verstuiverleidingen van de twee cilinders per ongeluk omgedraaid?
Fendt926Driver
@jmos dat hebben wij ook ooit gehad.
Als je het weet kun je het ruiken dat het vernevelde diesel is in plaats van rook
willemk
@jmos nee, zoals de setjes van 4 verstuiverleidingen zijn losgemaakt zijn ze ook weer vastgeschroeft.
radium45
Die 4de cilinder loopt ook niet helemaal mooi mee.
sjonnies
Bent u veehouder in Polen?
willemk
@sjonnies klopt, zie je bekende gezichten/
+1
sjonnies
@willemk ja de monteur en de ruimte en de motor.heb in de zomer van 2016 bij jou stage gelopen
florisrobben
Is de complete motor open geweest?
willemk
@florisrobben Motor heb ik gekocht met garantie van een maand dat de krukas en bussen en zuigers goed zijn. Ikzelf zit nu te denken aan de afdichtingen van de kleppen of toch zuigerveren. Morgenochtend gaan we er mee verder aan de gang
florisrobben
@willemk oke dat zou inderdaad kunnen is de klepspelling goed? Of misschien de timing
willemk

Het werk zit er weer op in de mais
dx11
@willemk ik zie op je andere filmpje een beste bult mais. Nog steeds 70 bunder? Allemaal in die bult? 20 oktober rij ik met een kameraad naar Rusland, kunnen we dan ff een bakkie komen doen?

Heb je nog maïshakselaar foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Op maishakselaars.nl plaatsen we elk jaar opnieuw duizenden foto's van de maisoogst.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
1
WEERGAVES
0